Axer Eiendom gikk bort fra regneark og forenklet avstemmingen

Group Controller i Axer Eiendom, Gaganprit Kaur Plaha, er ikke i tvil om at Accountflow har gjort hverdagen lettere – systemet har gitt selskapet økt effektivitet og bedre kvalitet.

Krevende med tunge regneark

Axer Eiendom forvalter og utvikler eiendom gjennom en rekke større eiendomsprosjekter. Som regnskapskontroller har Plaha ansvar for å kvalitetssikre regnskapet, både i form av å kontrollere regnskapsførerens arbeid og bidra med faglig bistand.

- Vårt mål er å ha best mulig intern kontroll, slik at det ikke er vesentlig feil i regnskapet når selskapene skal offentliggjøres og brukes som beslutningsgrunnlag av brukerne forklarer Plaha.

Men det er ikke alltid lett med god intern kontroll. Plaha forteller at bredden av problemstillinger i eiendomsbransjen, både skatte- og regnskapsmessige i ulike selskap, gir utfordringer når det gjelder å balansere kvalitet og effektivitet.

- Jo mer manuelt arbeid vi gjør, jo større er sjansen for feil. Excel er ikke laget for balanseavstemminger, selv om det er det mest brukte verktøyet til dette formålet, forklarer hun.

– Det blir et kost/nytte spørsmål og vi så nytten i å gå vekk fra Excel.

Ønsker du å fjerne manuelt avstemmingsarbeid? Trykk her!

Tidsbesparing og kontroll

Plaha forteller om en ny hverdag med Accountflow. Nå kan de stole på at tallene de baserer sine beslutninger på, er riktige.

- For oss som går fra Excel er dette helt gull, særlig bankavstemming. Nå slipper vi å sitte med kontoutskrift fra banken på den ene siden, med ERP-systemet på den andre, og samtidig markere en og en transaksjon. Alt vi trenger å gjøre i Accountflow er å trykke på autoavstem-knappen.

– Det er en stor oppgradering fra slik vi jobbet før!

Plaha forklarer videre at regnskapsførerne sparer mye tid ved å samle avstemming og dokumentasjon i ett system. De opplever mindre dobbeltarbeid og minimerer sjansen for å gjøre inntastingsfeil mellom regneark og systemet. Den største endringen er å slippe å jobbe manuelt og klippe og lime fra økonomisystemet og inn i regnearkene.

- Vi har en stor selskapsportefølje, og hvert selskap hadde tidligere hvert sitt regneark, som igjen lå i forskjellige mapper på forskjellige steder på serveren. Hvis man da skulle finne informasjon tilbake i tid måtte man gå tilbake i enda et Excel-ark for den perioden det gjaldt og lete bakover i tid.

Tidsbesparing og forenkling av avstemmingen var altså de viktigste faktorene da Axer valgte å gå for Accountflow.. I tillegg var det positivt at selskapet var nyoppstartet, slik at Axer kunne være med å forme systemet.

- Det er veldig fint å kunne komme med forslag og ønsker til Accountflow. I store, ferdige systemer kan man ikke bidra med å påvirke i like stor grad, avslutter hun.

Vi vil gjerne hjelpe deg å forenkle avstemmingen også. Ta kontakt!