Historien om Accountflow

Historien kan spores tilbake til da brødrene, og med-gründere, Sebastian og Daniel Jara var små. Faren deres var serieentreprenør og regnskapsfører, og som barn satt storebror Sebastian og lillebror Daniel på farens fang mens han førte bilag. Han jobbet lange kvelder med papirer, penner og permer flytende på pulten sin. Brødrene forstod i ettertid at det var avstemming han drev med. Uten at de selv visste det, skulle dette minnet føre dem fra fast inntekt og stabilitet til deres livs største gründer-reise.

Daniel, Sebastian og far


Et enkelt studievalg

For brødrene var studievalget enkelt; de skulle begge følge i fars fotspor og studere økonomi. Etter studiene begynte Sebastian som ERP-konsulent i Xledger, og Daniel fikk senere sin første jobb i et regnskapskontor i Drammen. Ganske tidlig i arbeidslivet skjønte brødrene at de ønsket å starte opp noe sammen. De møttes jevnlig for å diskutere løsninger på vanskelige problemstillinger, og hvordan de kunne skape noe av stor verdi. Sebastian hadde også fra ung alder vært interessert i datamaskiner og programmering, og denne hobbyen var alltid i bakhodet som en mulig ressurs for fremtidige prosjekter. Allerede i 2012, mange år før selskapet ble startet, var domenet accountflow.net kjøpt opp og registrert. 2012 ble også året da Sebastian startet sin andre bachelor ved UiO. Denne gangen var studiet informatikk. Samtidig gikk Daniel videre til Amesto for å jobbe med ERP-satsingen deres.

Det første regnearket

Overgangen fra fast jobb til studentlivet kunne merkes på lommeboka, og Sebastian satte derfor masterstudiene på vent til fordel for ny jobb som konsulent i KPMG. Dette skulle imidlertid vise seg å være et stort steg i riktig retning. Som fersk ansatt tok han på seg oppgaven med å utvikle et regneark som kunne automatisere store deler av avstemmingsarbeidet. Med sine solide programmeringskunnskaper klarte Sebastian å lage et regneark som øyeblikkelig ble en stor suksess internt i KPMG. Det ble flittig tatt i bruk av de ansatte, og han mottok kjøpsforespørsler fra både regnskapsførere og revisorer. Etterspørselen og betalingsvilligheten ble kjapt synlig, og Accountflow-gnisten var så tent. Brødrene hadde fått en pekepinn og fortsatte arbeidet mot å realisere idéen.

Etterspørselen var et faktum

I Amesto jobbet Daniel med implementering av en større ERP-satsing. Sammen med den som snart skulle bli Accountflows tredje med-gründer, Robert Bansal, utviklet han integrasjoner mellom økonomisystemer. Resultatet av deres samarbeid var et kutt i tre årsverk, og Robert foreslo å tilby det nyutviklede digitaliseringsarbeidet som en tjeneste til andre bedrifter. Daniel hadde imidlertid en bedre plan, og etter en rask pitch av Accountflow fikk han med seg Robert som en tredjepart i selskapet.
Trioen trappet så opp til de største regnskaps- og revisjonsbyråene i Norge for å presentere selskapets visjon. Responsen var overveldende positiv, og igjen ble det bevist at det var både etterspørsel og betalingsvillighet for det de skulle utvikle.

Prosjektet fikk innskutt ytterligere kapital da Ronny Bergstrøm i 2018 kjøpte seg inn som eier. Siste bit av puslespillet var dermed på plass, og Accountflow-satsingen kunne endelig begynne for fullt.

Accountflow setter fart

I 2019 kommer Accountflow gjennom nåløyet til Startuplabs akseleratorprogram. Etter et intensivt 3 måneders program sikret de seg både svært nyttig rådgiving og en helt nødvendig investering. Startuplab krevde imidlertid at brødrene skulle si opp sine fulltidsjobber, og samme år gikk både Sebastian og Daniel 100% inn i Accountflow.

Tro på gode ideer

2020 var året Accountflow gikk til markedet med et produkt de endelig kunne være stolte av. Siden da har selskapet, gjennom sin løsning for skybasert avstemming, forenklet hverdagen til hundrevis av regnskapsførere og revisorer landet rundt. Accountflow samarbeider i dag med noen av Norges mest fremoverlente regnskapskontorer og har nylig inngått et partnerskap med BDO for internasjonal ekspansjon.

Verden står for våre føtter, og sammen skal vi forenkle livet til alle regnskapsførere. Vi kaller det fremtidens regnskap.
- Daniel Jara