Ting du ikke visste om regnskap

Daniel og Silvija diskuterer fremtidens regnskap

Denne torsdagen tar vi et tilbakeblikk til Startuplab 2019 da Accountflow fortsatt var et rykende fersk selskap Daniel gjestet podcasten til Silvija Seres fra Lørn Tech og diskuterte fremtidens regnskap, vår visjon og Accountflow sin plass i spacet.

Artikkel er hentet fra Lørn Tech.
Hør hele podcasten ved å trykke på linken og velg Audio som "Preferred format"
https://lorn.tech/case/c0330_1...

Sammendrag

Hvem er du, og hvordan ble du interessert i accounting-tech?

Begynte som regnskapsfører for mange år siden og fikk helt bakoversveis over hvor gammeldags og manuelt arbeidet er. Har siden den tid jobbet i regnskaps-bransjen (Amesto og KPMG) med å effektivisere alle tenkelige prosesser gjennom innovasjon og teknologi.

Hva gjør dere på jobben?

Effektiviserer og automatiserer, samt har det gøy.

Hva er de viktigste konseptene i accounting-tech?

Automasjon, samhandling og samsvar.

Hvorfor er det spennende?

Accounting: Det er mye som skjer i dette spacet; det beveger seg fort og alle blir fortalt at de skal innovere, men det er ikke alltid klart hva man skal gjøre. Vi vil gjerne hjelpe disse bedriftene med å velge riktig samarbeidspartner.

Utvikling: Hvordan open source har gitt oss muligheten til å kjøpe server-kraft. Det gir alle mulighet til å produsere egne applikasjoner.

ERP: Med lanseringen av større sky-miljøer er det nå enda enklere å sette opp et cluster med mini-tjenester. Accountflow er en av disse.

Hva synes du er de mest interessante kontroverser?

Hvordan store bedrifter legger opp for innovasjon, men når mulighetene er tilstede blir de bremset av enten gatekeepers eller byråkrati.

Dine egne prosjekter innen accounting-tech?

Accountflow, men også hjelpe accounting professionals å ta riktige valg innenfor spacet.

Dine andre favoritt-eksempler på accounting-tech internasjonalt og nasjonalt?

Semine, Luca Labs, LucidTech og Folio i Norge. Blackline Silverfish, Zero og Kashflow internasjonalt.

Hvordan pleier du å forklare accounting-tech?

Det handler om innovasjon og automatisering innen tidligere manuelle prosesser, og evolusjonen/fremtredenen av den moderne regnskapsføreren.

Hva gjør vi unikt godt i Norge av dette?

Norge er langt foran mange land når det gjelder innrapportering til myndigheter, eksempelvis Altinn, A-meldingen og SAF-T som er rundt hjørnet. I USA kjemper de nå for å få en automatisk skatteberegning. Dette har vi hatt i mange år.

Et fremtids-sitat?

Mange av de selskapene som ikke innoverer, automatiserer eller endrer forretningsmodellen sin, vil ikke være her om 5 år.

Viktigste poeng om accounting-tech fra vår samtale?

Bransjen er i endring. Det er mye innovasjon og lovendringer som tilrettelegger for at staten skal få mer innsyn og kontroll på hva som skal innrapporteres. Avstemming/reconciliation er noe som alltid har eksistert i regnskaps-yrket, men det har alltid vært en større kost forbundet med dette. Vi ønsker å gi avstemming tilbake til folket.